Rhanders

Rhanders handsker - Fra 1250 til i dag

Du kender måske godt til mærket bag de lækre handsker, men kender du historien? Rhanders Handsker er et mærke, som går mange år tilbage. Faktisk går rødderne helt tilbage til 1250, og virksomheden blev så officielt grundlagt i 1811. Det gør det til verdens ældste handskemager i verden. Navnet har ændret sig gennem tiden, hvor der for hver generation har været små ændringer - men ikke desto mindre kan Rhanders spores tilbage gennem tiden i officielle regeringsbreve fra vikingetiden, og de bliver også nævnt i “Lykke-Per”, som er en Nobelprisvindende roman.

 

Rhanders leverer til de royale

Det er ikke blot den gængse dansker, der har købt og stadig køber handsker og andre lædervare fra Rhanders. Siden virksomhedens start har de også leveret varer til de kongelige familier, og Prinsesse Dagmar var så glad for sine handsker, at selv efter hun flyttede til Rusland og blev Zarina, så købte hun fortsat sine lædervare hos Rhanders Handsker. Selv Marie Antoinette skulle have ønsket sig handsker fra Rhanders, da hun var begejstret for måden hvorpå handskerne fik ens hænder til at føles både bløde og lækre. Men handskerne kunne også mere end bare at være behagelige at have på, de havde også en helt særlig duft som skulle have tiltalt den franske dronning. De duftede nemlig af Kalmusblomsten, som blev brugt i garvningsprocessen af læderet. Denne blomst blev fragtet via Gudenåen til Randers, og var en fast del af produktionen.

I dag leverer Rhanders stadig handsker og lædervare til den kongelige familie, hvor H.M. Dronning Margrethe 2., og H.K.H. Kronprinsesse Mary tit kan ses med et par af de jyske handsker i hånden.

Randers handsker dame - Det bedste af det bedste

Handskerne fra Randers er af høj kvalitet, og er udført med sans for den mindste detalje. Vi har valgt at føre de styles, som vi synes er de flotteste og mest klassiske handsker, her hos Cara-B. Handskerne kan du finde i flere farver, og fås både som luffer og som almindelige handsker. Handskerne i lammeskind er foret med uld, hvor der er et strejf af nylon i, for at sikre modstandsdygtigheden over for slid. Læderet er skåret i hånden, og derefter er de syet sammen efter traditionelle handskemagertraditioner.

Lufferne er med elastik ved håndleddet, så kulden ikke kan krybe ind, og disse har også et lækkert og slidstærkt for af nylon og uld. Lammeskindet har små detaljer, som viser at der virkelig er kræset for produktet, og det går ingens næse forbi at dette er håndlavet.

 

Når du skal købe et par handsker fra Rhanders, så er det vigtigt at du finder den rette størrelse. Handskerne har en utroligt lang levetid, og de tilbyder også selv at reparere handsker, som er gået i stykker - netop for at tage kampen op mod brug og smid væk-kulturen.

Det kan også svare sig at læse op på hvordan du bedst muligt passer og vedligeholder dine handsker. Dette kan nemlig forlænge deres levetid, og på den måde får du det bedste ud af dine smukke handsker. For eksempel så husk altid at strækker handskerne, når du har taget dem af.